Logo


NOVEDADES NOTICIAS FORO USUARIOS BUSQUEDAS ENCUENTROS REVISTAS ENLACES
  Castellano Usuaris : 597         ¿Ha oblidat la clau?, premi aquí Català  
Registrate aqui
 
 
NOTÍCIES
RECERCA RÀPIDA

   << Anterior    1   2   3   4   5   6   7   8    Següent >> 


  PRESERVACIO DEL PAISATGE VITIVINICOLA

Els elaboradors troben a faltar eines de preservació del paisatge vitivinícola; i consideren que si nos decideix més clarament preservar el territori es pot posar en perill l´enoturisme. La falta de protecció del sol agrari, y la pressió que suporten els pagesos per part d´especuladors i d´algunes administracions que els volen forçar a vendre´s la terra amb coaccions; tot aixó només fará què, perdre lo millor del territori. Es manté que Unió de Pagesos, no està contra el progrés, ben al contrari. Però no podem pretendre que un pagès, sotmès a una pressió per a que vengui molt forta, que li pagen una morterada per la terra, faci com si res. Té tot el dret a vendre perquè fa números i pensa que potser venent un tros de terra es podrà arreglar la resta per tirar endavant. Però hi ha situacions que són ben bé a l´inrevés. Avui hi ha pagesos que reben coaccions fins i tot de les administracions pr a qué venguin. I els amenacen amb que els expropiaran i aleshores els pagaran menys. Aixó es intolerable. També hem de recordar, que la flora i fauna penedesenca depenen també de les explotacions agràries. Si aquestes desapareixen, canviarà també l´entorn i el paisatge penedesencs tal i com els coneixem.


  FIRAVI 2006

Vilafranca del Penedès, ( Dijous 16/02/2006, divendres y dissabte ). Tast de vins i cavas. Visites a caves i cellers amb bus. Rutes vitivinícoles diverses. Conèixer el paisatge de la vinya i tots els seus elements.Rutas vitivinícolas nocturnas. Vilafranca del Penedès celebra una nova edició de Firavi, fira pionera en el sector Vitivinícola i presenta com a novetat el I Miting Internacional de Turieme de les rutes del Vi; un espai dirigit a totes aquelles persones interessades en donar a conèixer, comercialitzar i descobrir l´enoturisme a través de les rutes del vi. La fira mostra una àrea d´exposcició temàtica que recrea les diferents rutes del vi d´Espanya y d´Europa i on el visitant podrà participar de les segûents activitats: DEGUSTACIONS DE VINS Y CAVES, de totes les D.O. presents a la Fira. MARIDATGE DE VI I GASTRONOMIA. EXPOSICIO "" VI, TERRITORI, MEMÒRIA.: Es reflexa un vincle entre la història, el patrimoni i el paisatge, eix vertebrador del desenvolupament del territori. REPORTATGE SOBRE ""EL VI I EL PENEDÈS: PAISATGE, CULTURA I QUALITAT DE VIDA. Per a més informació: www.firavi.com ENOCLÀSSICA: El món de l´enología i el de la música clàssica es barregen en un concert-degustació amb el Quartet de Barcelona i Miquel Angel Prieto (sommelier). El públic asistent, escontarà vàries peces musicals maridades amb la degustació de vins, escollits en funció de la música interpretada.


  PIMECAVA, Nova patronal amb més de 80 empreses associades de petits i mitjans eleboradors de cava.

Petits i mitjans elaboradors deixen l´Institut del Cava i creen la seva patronal. Pimecava, amb més de 80 empreses associades, qui buscarà més representaíó al Consell Regulador del Cava. Després de llargues discrepàncies amb l´Institut del Cava, una agrupació de petits i mitjans cavistes ha passat a l´acció i ha creat la seva pròpia patronal. Dimecres passat es va constituir a Sant Sadurní la Pimecava, una plataforma empresarial que té como a objectiu renovar el sector i millorar i actualitzar la imatge del cava.


  BEUMER. Oberta nova botiga a Sabadell

Amics clients, En el nostre afany de servei i desitjan una major proximitat als nostres estimats clients; hem obert una NOVA BOTIGA, a Sabadell. L´adreça és: Ronda de Ponent,13 08206 SABADELL Tfno. 93.727.39.38 Tfno.Móvil: 615.933.379 Benvinguts ! Maria del Mar. Horari: 9.30 a 13.30 i 16.30 a 20.00 *** Albums,Fulls,Catàlecs,Monedes,Billets,Plaques de Cava,Sucres,Escuradents,Punts de Llibre,Sotagots; i un ample ventall de possibilitats per col.leccionar.


  Dites populars dels acordions, els músics i la música

A la plaça del castell està la glòria completa: l´acordiò i la guitarra, postisses i pandereta * Guapa que encanta i tonta que espanta, bon mùsic i mala garganta.* Ni barber mut ni músic amb cervell pur * A casa del músic, qui no balla, punteja * Al músic vell, li queda el compàs * La fusta de maig fa més bona música * Música i flors, porten amors


  DITES POPULARS DEL SEGAR I EL BATRE

Per Sant Joan, blat segaran * Juny assolellat i ben tronat, any de molt vi i de molt blat * Juny plujós,garbé polsós * Batre amb eugassada, mala feina i ben pagada * Bopn batre, mal hivern * El batre amb trill de pedra, fa créixer el blat a l´era * Per Sant Joan el blat al camp, i si va bé, per Sant Jaume al graner * Qui no bat pel juliol, no bat quan vol * No es pot dir blat que no sigue al sac i encara ben lligat *


  MENUS DE NADAL.

Ingredients: 1/2 pit i el fetge d´un gall del Penedès. 250 Grams de carn de vedella. 180 Grams de carn de porc. 25 Grams de fetge i 1/2 cervell de porc. 25 Plaques de caneló. 1 Ceba. 100 Grams de formatge ratllat. 1/4 de litre de llet. Mantega. Molla de pa, canyella i nou moscada. 2 litres de beixamel. Elaboració: Rostir totes les carns, coure el fetge am la ceba i una mica de canyella i bullir els cervells. Passar-ho tot per la màquina de trinxar acompanyat de la molla de pa xopada en la llet. Bullir les plaques de caneló i, un cop fredes, omplir-les amb el farcimentl. Posar a la plata del forn una mica de beixamel al fons i disposar-hi els canelons. Cobrir amb més beixamel i posar-hi el formatge pel damunt amb unes boles de mantega. Posar al forn i passar-ho pel gratinador fins que quedin ben daurats.


  DESEMBRE... PER NADAL, Cada ovella al seu corral.

El 21 de desembre, s´escau el Soltici d´Hivern. Al punt del migdia el Sol és al plunt més baix del horitzó. Però a partir d´aquest día 21, el Sol comença a agafar alçadaa i el dies es van allargant. "NADAL EN DIUMENGE, totes les festas es menja. NADAL ES RETORN, a casa. Els pastors encorralaven després de mesos de transhumància. Els pagesos quedaven satisfets de les feines de la sembra. El fred i l´alegria del retrobament convidava a la vida familoiar a la vora del foc. EL COSTUM, dels dotze gotims de raïm de la Nit de Cap d´Any va néixer a Itàlia.Diuen que per augmentar el consum de raïm.. FA LA RONDALLA... ...que per condemnar-lo a lí infern, el dimoni es va presentar davant un bon pagès i li va regalar un prc enorme. "Però...com un el pagaré ?", va demanar el pagès, astorat. "No patiu", va fer el cueta, bo i anantse´n. "Tornaré per la semgbra i us preguntaré les nou veritats". Poc li faltà el pagès per adonar-se que no en sabia ni una, d´aquelles "veritats", i que, en no saaberles, el dimoni li prendia l´ànima. Clamà ajut al cel i se li presentà Sant Martí, que el va calmar. "No patiu. Amagat rere la porta us dictaré les respostes". Així ho van fer i així va nèixer la "Camnàndula de les nou veritats", que, lletra amunt lletra avall, aquí teniu: Digues-meén una. Més brillant és el Sol que la LLuna. Digues-meén dues. Casa pobra,fora gos. Digues-me´n tres. Bossa buida no fa pes. Digues-me´n quatre. Primer és el segar que el batre. çDigues-me´n cinc. Bossa buida no fa dring. Diugues-me´n sis. Val més menjar pa de xeixa que de panís. Digues-me´n set. Més bon jugador és el que guanya que el que perd. Digues-me´n vuit. No va tip qui té el ventre buit. I digues-me´n nou. Bon dia és el que plou, si no pedrega. Amics, El dimarts 13, és Santa Llùcia, patrona de les modistes. Temps de rescatar les capces on guardem el pessebre. El Fumera és el geni de la fi de l´any. Ès l´èsser màgic que baixa per les xemeneies per esbrinar com ha anat l´anyada. El podeu descobrir entre les formes del fum. Si el dibuixeu i el pengeu a la llar de foc, ell vigilarà si els nens fan bondat duranat les festes, i passarà informe al tió i als Reis Mags.


  BEUMER, """nova botiga a Sabadell"".

Beumer informa. Nova botiga Beumer a Sabadell, c/ Ronda de Ponent,13 Horari de 93,0 a 13,30 i 17 a 20 Benvingut! Plaques de Cava, Monedas,Billets,Pins,Loterías,Condecoracions,Escuradents, Punts de LLibre, etc.etc.et. Albums,Fulls,Clasificadors,Calaixos,Safatas,etc.etc.etc.


  INFOPLACA: Revista número 33

Me es grato informaros, de la inminente aparición de la revista Infoplaca número 33, correspondiente al presente trimestre. Octubre/Diciembre. Se pondrá a la venta, a partir del próximo jueves día 15.


 << Anterior    1   2   3   4   5   6   7   8    Següent >>