Logo


NOVEDADES NOTICIAS FORO USUARIOS BUSQUEDAS ENCUENTROS REVISTAS ENLACES
  Castellano Usuaris : 597         ¿Ha oblidat la clau?, premi aquí Català  
Registrate aqui
 
 
NOTÍCIES
RECERCA RÀPIDA

   << Anterior    1   2   3   4   5   6   7   8    Següent >> 


  TROBADA PRESENTACIO NOVA EDICIO CATALEC PLAQUES DE CAVA

Nos complace hacer pública información de TROBADA DE PLAQUES DE CAVA, en Barcelona. Lugar, Pza.Real ( al lado de Las Ramblas). Estación de metro Liceo al lado, y diversas lineas de autobuses. Presentación del nuevo CATALOGO DE PLACAS DE CAVA. Totalmente revisado y actualizado.Puesto al día. Además,el Sr.Jordi Viader,autor; nos honrará con su presencia, y gentilmente firmará los diez primeros ejemplares de catálogos, puestos a la venta. La Trobada, tendrá un horario de 9,30 a 13,30 horas. Presentación de botella y placa exclusiva ET. Confíamos en saludarte personalmente. DIA: 6 de Mayo. LUGAR: Pza.Real de Barcelona.Sala y terrazas, del Bar/Rest. ALEX. HORARIO: 9,30 A 13,30 HORAS.


  Abril: ROSES

La rosa ha donat nom a moltes altres flors que pertanyen a plantes de gèneres diferents, preferentment del grup de les peònies. Per exemple: la rosa borda ( rosella, o "amapola" en castellà); la rosa albardera; la rosa de bardissa (englantina); la rosa de Jericó ( dita també de Nostra Senyora o de Setmana Santa); rosa del vent (bolla de neu); o rosa de mar (dita també donzell de mar).


  23 d´abril: SANT JORDI

Diada Nacional de Catalunya. És també la Festa del Llibre i la Rosa.


  27 d´abril. MARE DE DEU DE MONTSERRAT

Rosa d´abril, morena de la serra. ( del Virolai de Jacint Verdaguer).


  La Camàndula

La Camàndula, o cançó dialogada, acostuma a ser humorística i una mica picant. Sovint és cantada per un noi i una noia. La Ca´màndula del Carai, fa així: -Carai d´on véns? - Carai del camp. - Carai què portes?. - Carai vi blanc. - Carai tastemlo. - Carai que és bo. - Carai, tornem-hi. - Carai, no, no!.


  Per Sant Jordi....roses

Per L´abril, comencen a florir els rosers, i la fragància de la més preuada de les nostres flores, s´escampa per les festes d´abril i maig. Símbol de la bellesa femenina, la rosa apareix el dia de Sant Jordi, el dia del Roser de Maig ( primer diumenge) i per Sant Ponç ( 11 de maig).


  els diumenges ....d´ABRIL

Els diumenges de Pasqua i de Rams eren dies de nens mudats amb roba nova, ben clenxinats i perfumats, posant riallers a la vora de padrins i padrines, tots a punt perquè els fessin una foto. Mentre que la padrina paga la palma o el el palmó del dia de Rams, el padrí es cuida de pagar la mona de la Pasqua Florida.


  Vi, sense alcohol ?

Encara no, però sí amb un 50% menys. De moment, un vi sense alcohol encara és una entelèquia, però una empresa bordelesa ha tret un vi de 6º mantenint-ne totes les propietats. De vins, n´hi de tot tipus. Di no només de varietats, preus, mètodes d´elaboració...També de graduaciolns. Que poden oscil.lar entre els 11 y més de 15º C. Hi ha un segment del mercat, però, i més ara tenint en compte l´enduriment en el codi de circulació pel que fa al consum d´alcohol; que cada copo opta més per les begudes sese alcohol. O, en tot cas, amb baixa graduació. Per poder gaudir de les propietats organolèptiquesa de la beguda sese el handicap de l´alcohol. Un cas prou clar i que tots tenim ben present és el de la cervesa. Que a poc a poc, malgrat les primeres reticències, s´ha fet un lloc al mercat. Un bon lloc. Els vins, perà ja són figues d´un altre paner. Aconseguir un vi sense alcohol comporta grans dificultats.Però una petita empres francesa, amb seu a Bordeus, anomenada LIR, ha aconseguit reduir la graduació alcohòlica del vins. Quatre anys i mig milió de euros després, han rebaixat la graduaciól habitual de 13º a 6º d´alcohol. I tot plegat sense perdre ni l´aroma, ni el sabor, ni les propietats característiques del vi original. Com ho fan ?. Doncs el secret està gelosament guardart ( no en va s´hi han gastat mig milioó d´euros)(, però se sap que consta de deu etapes i que el precés s´anomena lirisació. Funciona per separació molecular i no s´hi afegeix cap mena de producte químic. També asseguren que es pot aplicar a qudalsevol tipus de vi. Ja sigui negre o blanc. Suau o fort. De Bordeus, del Penedès o del Llenguadoc.Respectant la tasca feta pels viti-vinicultors i mantenint intactes totes les característiques i identitats del vi original. A més, sembla que les conseqüencies etíliques no són les úniques que hom s´estalvia, ja que l´alcohol també aprta calories ( eo 70% de les calories del vi provenen de l´alcohol), per tant, per aquesta regla de tres, menys alcohol, menys calories. Evidentment, un altre producte; un altre producte innovador,interessant,sorprenent, fesc i aromàtic, amb tot un mercat a descobrir.


  INFOPLACA 34. Ja a la venda. Preu Venta Púlic 10 Euros

Ja tenim a la venda, la publicació trimestral Infoplaca, amb tota la informació del trimestre de plaques de cava. Aquest número ha estat complert. 6 Fulls de adhesius, y 21 de fulls per afegir al catàlec. Preu venda al públic: 10 euros.


  UN MON DE FANTASIA. Els Gnomos.

Els Gnomos són éssers símpàtics i amables amícs de tots els éssers del bosc, sempre disposats a ajudar a qui ho necessiti. Víuen en cases subterránies als troncs dels arbres. Medeixen entre 10-20 cm. d´alçada í solen viure uns 350 anys. Moren de manera natural i es díu que quan un gnomo es mor creen un arbre en el lloc de la la defunció. Els gnomos porten un barret punxegut que no es solen treure mai, i llueixen una barba blanca llargúsima. Són éssers que exerceixen la medicina natural, l´ensenyança i l´educació. Els hi agrada la carpintería on aprofiten els arbres que cauen per la natura per fer-se els seus mobles i complements. En el seu temps lliure ballen i es diverteixen on després d´un día de feina es reunexien familiars i amics, ja que un gnomo sempre viu en armonía, felicitat i companyía. Un gnomo s´uneix en matrimoni en el qual després exeerceixen de bons pares on ensenyen als fills les habilitats i la saviesa del bosc. Les senyores gnomos, son un componenet fonamental en la natura. Atentes als animals i les plantes del bosc, preparen tisanes reconstruients d´herbes medicinals i curatives, companginant-ho amb les feines domèstiques, que són moltes. Els esposos patrullen pel bosc on ajuden a quí necessiti l´auxili. Un gnomo jove, abans d´unir-se en matrimoni, es reunieix amb el més vell per aprende la medicina i la destresa de la carpintería. Si aneu al bosc, cuídeu la natura, ja que es fonamental per tots els éssers de la terra.


 << Anterior    1   2   3   4   5   6   7   8    Següent >>