Logo


NOVEDADES NOTICIAS FORO USUARIOS BUSQUEDAS ENCUENTROS REVISTAS ENLACES
  Castellano Usuaris : 422         ¿Ha oblidat la clau?, premi aquí Català  
Registrate aqui
 
 
NOTÍCIES
RECERCA RÀPIDA

   << Anterior    1   2   3   4   5   6   7   8    Següent >> 


  Museu del Vi. Museu de Vilafranca del Penedès

El Museu de Vilafranca del Penedès-Museu del Vi, ocupa un edifici del segle XII - que va ser l`antic palau dels comtesa de Barcelona i reis d´Aragó - i va obrir les portes al públic l´any 1942. El musweu es troba en un procés de reforma arquitectònica a fons i canvi radical de les seves exposicions, que es preveu que comenci l´any vinent. Segons la directora del centre, el tema de vi és prioritari, i la nostra intenció és que es converteixi en el Museu de la Vinya i el Vi de Catalunya. En aquest sentit, hi ha una resolució del Parlament que insta la Generalitat que el museu esdevingui el Museu de la Vinya i el Vi de Catalunya. Durant les obres-en canviarem el funcionament, però no tancarem mai. Com que es farà per fases sempre tindrem alguna exposició-ha assenyalat la directora del centre. Actualment el museu, que és una fundació privada, acull diferentes col.leccions d´arqueología,ornitología,lapidari,geologia i art de la comarca del Penedès. La secció més coneguda és la dedicada al vi, que està distribuida en onze sales i que mostra els orígens, la història i l´evolució del món vitivinícola. L´horari de juny a agost és de dimarts a dissabte, de 10 a 21 hores, i el diumenge de 10 a 14 hores. De setembre a maig, de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19 hores, i el diumenge, de 10 a 14 hores. El dilluns tanca.


  Festa del Vi Novell, cada 11 de novembgre,per Sant Martí

Cada oncde de novembre, com marca la tradició, per Sant Martí, se celebra la Diada del Vi Novell, una festa esperada pel sector vitivinícola,restauradors i consumidors, ja que celebren la fi del cicle del vi i és el moment de degustar el primer vi de la collita del 2005. La Diada del Vi Novell, és també un homenatge a personalitats que han destacat durant l´any, ja siguie en el terreny social ó cultural, com en la gastronomia o la viticultura. Aquestes personalitats són les encarregades d´espinjolar la bóta i degustar el vi novell juntament amb el conseller d´Agricultura Ramaderia y Pesca; el director general d l´Institut Català de la Vinya i el Vi, i el Mestres Cellerers.


  Nou Gran Reserva del mític Gran Codorníu

Pensant en les properes festes nadalenques,Codorníu,ha presentat una novetat: el Gran Reserva Gran Codorníu. Adaptant-se a les noves tendències, Codorníu treu al mercat aquest nou Brut amb la qualificació de Gran Rsserva a la seva etiqueta, amparant-se d´aquesta manera a la nova legislació que preveu la menció Gran Reserva quan un cava supera els 30 msos de criança.El Gran Reserva de Codorníu en té 36 mesos de criança. Aquest nou cava, ha estat en contacte amb els sediments durant uns 36 mesos, fet que li ha proporcionat un ampli ventall de matisos aromàtics i gustatius produïtys per l´autòlisi.


  FIRAVI, 16/18 febrer 2006. Vilafranca del Penedès.

XV Fira Técnica de la vinay el vi i el cava. I Míting internacional Turisme de les rutes del ví. La fira en els prop de 10.000 m2, mes de 8.000 dels quals seran dedicats a l´exposició de tecnologies,maquinaria i serveis relacionats amb la producció,transformació i comercialització del vi i el cava. FIRAVI, pot arribar a ser una eina de negoci per a les empreses industrial i de serveis tant del sector del vi i del cava como també d´altres, al llarg de tots els processos productius, comercial i promocionals, així com també una potent eina de promoció de la comarca i una plataforma capaç d´unir els esforços per al desenvolupament vitivinícola i enoturístic.


  CINC ENTITATS, AL DAVANT DE ""FIRAFI 2006""

L´Ajuntament de Vilafranca, la Fundació Pro Penedés, el Patronat de Turisme de Vilafranca, la Unió Empresarial del Penedès i UVIPE, seran les cinc entitats que portaran les regnes de Firaví 2006. Cadascuna s´ocuparà d´una àrea diferent de la fira, tot i que trebgallaran plegades per aconseguir que esdevingui un referent del sedtor vitivinícola mediterrani. Amb la organització del I Miting Internacional de les Rutes del Vi es vol convertir la fira en el punt de trobada de totes aquelles empreses i entitats que estiguin relacionades amb l´enoturisme. El I Miting serà un espai d´exposició temàtica que recreará les diferents rutes del vi, tant d´Espanya com d´Europa, i un saló en oes contrastaran experiències i vivències entorn la cultura del vi. D´altra banda, la DO Penedès, en tant que entitat adherida, participarà activamenten les Jornades Vitivinícoles que se celebraran en el marc de Firaví.


  VINIFICACIÓ EN BLANC

Raïm-Trepitjat-Premsat-Desfangat-Fermentació (Fermentació en bóta-Fermentació malolàctica-Criança en bota.Clarificat,filtració i estabilització) Embotellat. La vinificació en blanc, o en verge, permet obtenir, a partir de raïm blanc o negre, vins de coloració pàl.lida, amb aromes afruitades i paladar suau. L´objectiu és respectar la integritat del raïm i reduir la maceració (o contacte de la pellofa amb el most). Les operacions prefermentatives s´han de fer amb rapidesa, per evitar aquest contacte prolongat. TREPITJAT: En aquesta operació prèvia al premsat es trenca l´estructura del gra de raïm i així es facilita el premsat. Per a elaboracións molt acurades no es fa aquesta operació sinó que la verema entra directament a la premsa. MACERACIÓ: En algunes varietats i quan l´estat sanitari del raïm és òptim, després del trepitjat i del sulfitat es deixa el most en contacte amb les pellofes durant algunes hores i a baixa temperatura, per tal que s´impregni de les aromes varietals contingudes en aquestes. És un procés que por millorar la riquesa aromàtidca i gustativa si es controba bè. PREMSAT: No es fa gaire intens,per evitar l´extracció del gustos herbacis. La pasta va rebent pressions creixents i es van separant els mostos produïts en primeres,segones i terceres qualitats, que aniran fermentant per separat. Al final, tan sols queda a la premsa la brisa que es pot reutilitzar com adobament o per a pinsos per animals. Destil.lada, es converteix en aiguardent o marc. DESFANGAT: Consisteix en l´eliminació de les partícules sòlides que conté el most. Es pot fer de dues maneres: Desfangat estàtic: Es produeix per sedimentació de les partícules per efecte de la gravetat. La sedimentació s´agilitza mitjançant la utilizació de SO2, bentonita o enzims pectolítics. El procés tarda unes 24 hores,per la qual cosa és imnportant que durant aquest temps no s´iniciï la fermentació. Desfangat dinàmic: Es coneix així quan s´aplica alguna força separadora, generalment la centrífuga. FERMENTACIÓ ALCOHÒLICA: Es poden sembrar llevats per encaminar la fermanteació o deixar-la que s´iniciï espontàniament. Cal un control diari de la densitat, per determinar la quantitat de sucre que hi va quedant al most, i de la temperatura, que no pot excedir el 18-20ºC. el final de la fermentació es produeix de forma espontània quan el contingut del sucre no supera els 4 o 5 grams per litre. D´aquesta manera s´obté un vi sec, però si el que volem és obtenir un vi semisec o dolç, cal detenir la fermentació abans, ja sigui per mitjans químics (afegint sulfurós), o físics (refredant o sobreescalfant) en el moment que el contingut de sucre sigui l´adequat per al vi que solem elaborar. FERMENTACIÓ MALOLÀCTICA: En la majoria de vins blancs no cal de cara a conservar totat la seva frescor. Per reprimir-la, s´afegeix sulfurós o es filtra. Aixó no obstant, en algunes varietats com chardonnay o sauvignon blanc és recomanable per guanyar suavitat. TRASBALS: Acabada la fermentació i entre els mesos de novemgbre i gener es fan un parell de trasbalsos que tenen per finalitat separar les mares, incorporar l´oxigen de l´aire i eliminar part del CO2 dissolt. CLARIFICAT,FILTRACIÓ I ESTABILITZACIÓ TARTÀRICA: CRIANÇA: Alguns vins blancs,com ara de xarel.lo, chardonnay o sauvignon blanc permeten la criança en fusta, el que els aporta una major riquesa aromàtica. EMBOTELLAT: Completada la criança, o bé després de la filtració, el vi s´embotella per a la seva comercialització.


  * * * * * * * * BEUMER, Nueva tienda en Sabadell, a disposición de todos los coleccionismos.

En nuestra afán de superarnos cotidianamente, y de dar un mejor y más profesional servicio a nuestros apreciados clientes, nos complace informar a todos, de la próxima apertura, en la primera quincena de diciembre, de nuestra nueva tienda en Sabadell, sita en la Ronda de Ponent número 13, local 3. Dividido en dos plantas, con 120 metros cuadrados, que íntegramente pondremos a disposición de los amantes del coleccionismo en general: Monedas,Sellos,Placas de Cava,Billetes,Palillos,Marcapáginas,Pins,Pokemon,Barajas,Azúcares,etc.etc.etc. Agradeceremos de su amabilidad, nos favorezca con su visita, y nos haga partícipes de su coleccionismo, que desde hoy, deseamos fervientemente compartir con Ud. Bienvenidos !


  Una xemeneia de cava

Després de la façana, les xemeneies de la Pedrera, són l´element més fotografiat i popular d´aquest edifici insigne del modernisme. El que poca gent sap és que Antoni Gaudí va dissenyar aquestes xemeneies perquè estiguessin totes decorades amb trossos d´ampolles de cava. Els Milà, però, van trobar la idea poc digna del seu estatus i per això només en van fer una. Però la relació entre l´obra gaudiniana i les begudes del Penedès no acaba aquí. Per commomorar l´any Gaudí es va llençar al mercat un cava anomenat Trencadís, i fins i tot les bodegues Torres van envasar un brndy (JaimeI), amb una ampolla en forma de xemeneia.


  REI DE COPAS

El cava, diuen els experts, s´ha de beure en una copa amb forma de tulipa ( alta iestilitzada). Ara bé, de copes de cava n´hi ha per donar i per vendre.


  HO DIU EL METGE

Fins ara s´ha insistit en el bé que fa per a la salut beure una copa de bon vi al día. A partir d´ara en aquesta llista de begudes saludables podem afegir també el cava. Sembla que beure cava (amb moderació...), ajuda a digerir, a combatre l´insomni, la migranya, l´arteriosclerosi i evita l´aparició de malaties cardiovasculars. Tot aixó ho sabem gràcies a una investigació duta a terme per diferents científics de la Universitat de Barcelona, els quals han conclòs que beure dues copes de cava al dia`´es beneficiós per a l´organisme, especialment si es consumeixen entre àpats.


 << Anterior    1   2   3   4   5   6   7   8    Següent >>