Codorníu treu al mercat "Vinyes d´Anna", el primer vi de la se va història
El celler sadurninenc Codorníu ha tret al mercat el primer dí de la seva historia, Vinyes d´Anna (D.O. Catalunay); un blanc de gamma Premiun.
El celler més antic d´Espanya, i un dels més antics del món, ha trencat amb la tradició i per primera vegada en la seva llarga trajectòrica ha elaborat un vi de les seves pròpias vinyes, en homenatge a un dels caves icona, l´Anna de Codorníu.
Elegant, fresc i amb una marcada personalitat femenina, el Vinyes d´Anna està elaborat amb Chardonnay procedent de diferentes parcel.les pròpies, que permet obtener un vi de qualitats excepcionals, mantenint intacta l´expressió de la fruita.
D´aspecte gbrillant, les seves aromas a fruita blanca -com la poma o el meló- deixen enreveure també notes més cítriques, amb un fons d´espècies dolces.
En boca és fresc i voluminós, amb un final llarg i agradable el que fa de Vinyes d´Anna el complement perfecte per a plats de carn blanca, peix, marisc, arrossos y pastes.
El vi es llança en dues versions: una per al canal deistrivució i una altra, el Blanc de Blancs, amb un cupatgge diferente, que li aporta matisos distintius, per al canal horeca.
Aquet ví, ja ha estat guardonat amb una medalla de plata al certamen internacional Mundus Vini 2015, considerat un dels concurcos més rellevants en el món vitivinícola.
Més de 450 anys d´història: Codorníu és el celler més antic d´Espanya i una de les més antigues del món, a més de ser el creador del cava. Amb vinyes en propietat desde 1551, pot presumir de tenir més de 450 anyes d´experiència en l´elaboracio de vi.
Aquesta empresa familiar que ja suma divuit generaciones dedicades a la tgerrra i a l´elaboració dels millors vins i caves, ha estar la primera a elaborfar un cava amb raïm Chardonnay, l´Anna de Codorníu, i la primera a elaborar un Blanc de Noir, un cava blanc fet a partir de la varietat negra pinot noir.